Vill jubel for DNB sparebankgaver

Om det var et år bærbare dansematter kom godt med var det helt klart i år. Nå er det fint lite som kan stoppe egentreningen til ivrige drillere, takket være den fantastiske gaven vi fikk fra Sparebankstiftelsen DNB.

15.08.2020

Det var ikke en liten julegave Nordby drill fikk fra DNB sparebankstiftelsen til jul i fjor. Flotte dansegulv og gøyalt treningsutstyr bidrar til at vi kan ta drillfesten ut i gatene uten at drillerne pådrar seg skader.


Treningsglede i hallen med vår splitter nye airtrack. Nå skal vi lære oss trygge saltoer og håndstående framover. Foto: Ida Celine Øyehaug- Leverandøren jobbet hardt for å få tak i nok materiale til å levere til oss. Og i tillegg opplevde de å få bestillinger fra hele drillmiljøet i USA samtidig som oss. Så en stund så det mørtk ut, forteller Therese Talmo-Rønn som har brukt mye tid på å få innkjøpene i havn.
Heldigvis ordnet det seg til slutt og vi slapp å vente lenger. Leverandøren ville prioritere drillkubben vår da det hadde vært så tett dialog også i forkant av pandemien.
- Mattene kunne ikke kommet i et bedre år enn det vi er inne i. Takket være de har vi mulighet til å opprettholde litt egentrening hjemme når været har tillatt det, sier Trond Hagen

Fest i gatene

Til sammen fikk drillklubben på Solberg 100 000 kroner til matter og annet ustyr. Noe av pengene har blitt brukt på utstyr som vi også kan bruke til å lage fest i Follos gater. Blant annet har troppen nå fått både pompoms, flaggstaver og ikke minst staver som kan lyse i mørket.

Nå gleder klubben seg til å få gjort enda mer ut av drillfesten enn hva korona så langt har gjort mulig. Mattene har blitt flittig brukt til treningsmatter for flere av utøverne våre gjennom sommeren, og vi har rukket noen oppvisninger allerede. I begynnelsen av september er vi klare for å vise enda mer på både konfirmasjonsdrilling og Tusenfrydstevnet.

- og når pandemien gjør det lettere å samle publikum igjen er vi klare for enda mer fest, slår Trond Hagen fast. Å år har vi en helt egen showtropp, og vi gleder oss til de skal kunne vise fram alt det morsomme man kan lære  på drillen, slår Hagen fast.
Mission impossible

Å gå til innkjøp av utstyret som trengtes skulle vise seg å bli en større utfordring enn ventet.
Dansemattene er laget av et spesielt støtsikkert materiale, og da pandemien kom for alvor denne våren stengte fabrikken ned som mange andre bedrifter.

Hurra for alle gavene vi fikk
Hurra for alle gavene vi fikk
Mattene ble flittig benyttet i sommer
Mattene ble flittig benyttet i sommer
Som her i Lofoten
Drillshow på 17. mai
Drillshow på 17. mai
med nye fine dansematter
Nordkapp
Nordkapp
Minishow med matte - sommeren 2020

Trygge hopp og sprett
Nordby drill har lenge ønsket seg muligheten til å kunne vise flere hva drill dreier seg om, uten å skade hofter og knær i forsøket. Det er vanskelig å ta pirhusetter eller rotere rundt sin egen akse på asfalt eller vått gress. Derfor søkte vi Sparebankstiftelsen DNB om bidrag til innkjøp av bærbare dansematter. Disse kan bæres på ryggen som en sekk, og sikrer rett underlag når one turns og illutions skal gjennomføres. Det vil gi enda større wow-effekt for publikum og skadefrie oppvisninger for drillerne. 
I tillegg har vi nå fått vår egen airtrack som nå gjør at utøverne kan trene på saltoer og håndstående uten å skade seg innendørs også.
- Dette er kjempeviktig for oss. Dette er unge utøvere som vi må passe ekstra godt på slik at de ikke får skader som påvirker de når de blir større, forteller en takknemlig styreleder i Nordby drill, Trond Hagen.